Magnusgumma,Licenssvetsare,Enastående Ensamstående Mamma,Shopoholic  & Inredningstokig...

Alla inlägg under december 2008

Av Linda - 6 december 2008 23:00

Förmiddan var jag o Eva-marie på Röda korsets julmarknad...fyndade en gammal tomte o 2 franska liljan bestick till min samling.. o lite annat tjafs. Sen gick vi på Lenas presentbod o ögonshoppade, gu så mysiga prylar fr House doctor o Green Gate hon hade fått in, massor av villa ha grejor =o) Just ja jue köpte siffror till mitt advents arrangemang med blockljus..


Efter det tog vi en fika på Safari, grillad ciabatta med pepparots cantadou o rökt renstek,mums!! Sen fick jag skynda mig hem o hämta dottern o hennes kompis Emma, dom skulle på "Lottas" o köpa nässmycken i present till Jonna som fyllde år idag.. Hann precis lämna av dom hemma o fräscha till mig innan det var dags att åka till pizzerian o jobba..


Så jag har jobbat som pizzabagare idag...Var nervös hur det skulle gå, eftersom jag inte bakat pizza på 2 år...men det gick super bra...Allt flöt på å när jag kom in i "andra andningen" som man säger inom restaurang branchen gick det utav bara den,120 pizzor blev det på 8 timmar.. o en massa kebab- o hamburger tallrikar..

Nu ska en super trött Linda borsta bissingarna o krypa ner under täcket.. Nattinatt


Som ni ser på kortet så ser man rätt trött ut...hehe..

Svensk bloggtrafik - Gratis trafik till din blogg
Av Linda - 5 december 2008 20:55

Nu är det ordning o resa här...i alla skrymslen o vrår.. Sitter o njuter med ett glas vitt med Eva-Marie.. Här kommer lite bilder från mitt kök & hallen..

Jag tycker om Cult Designs krukor, ljusstakar som ni ser.. Änglarna på köksbordet kommer också därifrån. Fruktskålen är köpt på Åhlens, den påminner om Plutos design.. Duken är köpt från Hemtex passar bra till min svart,vit silvriga inredning i köket..Tom blendern, soda streamern, espressobryggarn o micron är i svart o silver..

Tavlorna i hallen är fr IKEA, jag satte in hyacinter i min ljuslykta för att få lite juligt i hallen oxå..Byrån som den står på är antik o me love it!! =o) Där förvaras alla vantar, mössor, stickade tröjor mm...

Av Linda - 5 december 2008 12:49

Människan är en samlare...allt möjligt skräp o "Bra å ha grejer" sparar man på..Men nu åker det ut.. Har en storrensning här hemma ..garderober rensas, har blivit 2 säckar med kläder o skor som barnen vuxit ur.. skafferi o kryddskåp har jag oxå gått igenom, frostat av frysen, rengjort ugnen, mitt "skrotskåp" med glödlampor, batterier, pennor o  viktiga papper, o diverse skräp har oxå rensats.. Känns skönt att få lite ordning o reda =o)

Nu ska jag fortsätta med rensningen..Cioa!

Av Linda - 4 december 2008 22:38

1) Taklampa till mitt kök,från Elkedjan i plexi o med prismor...så läcker

(Men svindyr: 4995:-)


2) Fönsterlampor från samma ställe 2 styckna hade varit snyggt i mitt vardagsrumsfönster.. http://www.elkedjan.se


3) Några fler pappelinamattor...älskar dom, toppen när man har husdjur o barn.. http://www.forr.se/pappelina/mattor/


4) Marimekko unikko påslakan.. 2 stycken

http://www.misshome.se/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.pl?funk=visa_artikel&artgrp=131&artnr=mapaslakansvart&visa=1-120&Sort=Beskr&Visn=Std

Av Linda - 4 december 2008 21:57

blev en stilren julpyntning av köksfönstret i år..

Mina svarta trådgardiner, julkulor i svart, silver o vitt som jag hängde upp med svart sidenband.. Snöspray på fönstret.. å min fina elljusstake jag köpte från Järnia..Tomten hittade jag på dollarstore..

Lägger upp fler foton under veckan på det övriga julpyntet....

Ha en fin kväll... Nattinatt

Av Linda - 4 december 2008 21:36

 (Fotot taget genom bilrutan..)


Det var spårigt,halt o snöade fr Kiruna - Töre o samma sträcka på tillbaka vägen...fördj att dom inte plogar o hyvlar nuför tiden..Men skatt av alla dess slag, det ska man betala..

I Lule regnade det så det var snorhalt...men E4:an var saltad iaf..men jag körde bara mellan 80-90km/h..

Har aldrig varit så trött efter en shoppingtur till metropolen Lule..bilresan gjorde sitt, å det höll på att sluta riktigt illa oxå..en långtradare körde om efter Lansjärv, bilen sögs mot tradarn o sån snörök att jag inte såg nått...fick sladd o fick tvärbromsa o hoppas på att bilen bakom uppfattade det.. Verkligen ingen trevlig upplevelse.. Huff!!

Alla julklapps inköp blev iaf avklarde..inkl alla indredienser till julgodiset o julbaket..

Å det blir nästa helgs pyssel, att göra: chokladtryfflar av alla dess slag, ischoklad med mandel o russin, knäck, nougatpraliner, mintkyssar o brända mandlar... o en o annan marsipanfigur =o)

Av Linda - 2 december 2008 21:55

på julklapps shopping till Luleå..

Jag har bestämt mig för att ta egen bil iaf..då kan man åka när man åker o slippa vänta på när tåget går.. Å så kan jag dumpa av påsarna i bilen emellan shoppingturerna.. Nu ska jag sova, för det bär av kl 5 imorrn...Dom har lovat värsta snöovädret..Nattinatt

Av Linda - 2 december 2008 20:50

Nu tänkte jag att jag ska berätta lite om mitt liv..

Jag föddes under skogsarbetarstrejken, året var 1975.. (Morfar är fd skogsarbetare å påminner mig alltid om det)

Jag döptes till : Jennie, Linda, Marie Olofsson


Jag är äldst å har bara halvsyskon.. 3 styckna på mammas sida & 4 styckna på pappas sida..Men jag älskar dom precis som att dom vore mina helsyskon =o)


Under min barndom har vi bott på många ställen...Jag föddes i Kiruna sen blev det...Holmsund(Umeå), Överboda(Vid Vännäs),Holmsund igen, Görslöv(Höganäs,Skälderviken), Nyhamnsläge(Höganäs,Skälderviken)..Sen Kiruna i några år igen, Skellefteå, o nu är jag tillbaka på ruta ett igen(Kiruna).. Men somrarna tillbringar jag i mitt torp som ligger i Skellefteå...


Som barn var jag ganska busig..slangbellor, tjuvrigningar, snattade, älskade höga höjder o va ofta o klättrade i träd o på tak.. O när jag var 9-10 år gick jag ofta ut i skogen ensam, där stortrivdes jag, tog med mig några vedträn gjorde upp en eld o grillade korv o pinnbröd..tuggade kåda o ägnade mig åt fågelskådning.. Än idag trivs jag jätte bra i skogen, känns så fridfullt verkligen rogivande för själen =o)


I tonåren var jag nog superjobbig(tycker synd om mamma)...Alltför många tokiga ideer jag o min bästis Marie kom på.. Det var killar, sugmärken man försökte få bort med tandkräm å när inte gick så hade man polotröja i en vecka.. fester, skolk, tjuvrökning, resor till Danmark ist för att vara i skolan... Som tur va så mognade jag rätt tidigt så vid 15 års ålder, när jag flyttade hemifrån var det lugnt..Då blev jag en riktig pysselmamma, bakade nästan varje dag, lagade husmanskost(aldrig halvfabrikat), broderade tavlor o sydde gardiner, kuddar, dukar o barnkläder.. Älskade att pyssla på hemma..å det gör jag än idag..


Min äldsta son Alexander föddes 1991, då jag var 16 år.. Sen kom Olivia när jag var 21 o slutligen Dennis då jag var 23 år.. Jag har 2 pappor till mina barn..


Jag har arbetat med det mesta.. Potatisplockare,jordgubbsplockare(sommarjobb jag hade i Skåne),Kock, pizzabagare, servitris, kassabiträde, kallskänka, konditor, hygientekniker(städerska,hehe), vårdbiträde, var även politisk aktiv o nämndeman i 3 år.. sen gick jag Industritekniskutbildning å blev svetsare..Vilket jag trivs bra med =o)


Det var lite kort o gott om mig...




Presentation


Jennie Linda Marie

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards