Magnusgumma,Licenssvetsare,Enastående Ensamstående Mamma,Shopoholic  & Inredningstokig...

Alla inlägg under november 2008

Av Linda - 19 november 2008 20:06

Dagens middag blev en soppa på lax, hummer o räkor...Ett nytt expriment =o)

Varsågod..här kommer receptet,på ett ungefär..ni får testa er fram med mängden, för jag tar bara en dutt hit o dit..svårt att veta exakta mängder..


Lax, hummer o räksoppa 8 personer


1 dl hackad purjolök

1 dl strimlad rotselleri

1 1/2 dl strimlad morot

1/2 dl strimlad fänkål

1 scharlottenlök, fin hackad


1 msk smör att steka i

1 dl vitt vin


Fräs upp grönsakerna i grytan med smöret, häll på vinet, låt puttra ca 2 min


1 liter mjölk

5 dl grädde

3 msk hummerfond (Jag använder bara Bongs fonder, om jag nu inte gör själv)

500 gram laxfile´ i ca 1 1/2 cm stora bitar

1 dl räkor, skalade

1 msk färsk finhackad dill

salt o peppar

maizena till o reda av


Häll på mjölken, grädden, hummerfonden, laxen, dillen,salta o peppra

När det kokar upp, häll i redningen, låt sjuda ca 5 minuter, häll sist i räkorna så dom bara blir varma(Räkorna får inte kokas, då blir dom sega)

Servera med ostmacka till...Mums! :-p


Av Linda - 19 november 2008 15:00

Har haft värk till o från i min hand..fingrarna låser sig o senorna sväller upp.. men inte så konstigt då man använder rondell ca 2-5 timmar om dan..vibrationsskador.Var till läkaren idag o blev sjukskriven i 2 veckor..Äta voltaren o Omeprazol sandoz i 5 veckor o använda handledsstöd.... Nog är det väl typiskt.. O jul är det snart, julpysslande, julmat o -bak..blir nog inget med det.. Nåväl bara ta det som det kommer..viktigast av allt är att det blir bra igen.


Av Linda - 18 november 2008 19:27

”Håll mig hårt eller släpp mig helt,
men lämna mig inte bunden
Värm mig med din kärlek eller lämna mig i kylan,
men låt mig inte frysa i din närhet”



Av Linda - 17 november 2008 21:25

For till jobbet kl 5...arbetsdagen gick bra, men tiden gick väääldigt sakta..när den väl var slut åkte jag till Bomerang(secondhandbutik) hittade en 5 liters gammal gjutjärnsgryta, en sån som man sätter i vedspisen..Ännu ett fynd, 25:- =o) Perfekt då jag tycker om att laga mat på vedspisen då jag är i torpet.. Sen for jag å handlade mat, o hem o gjorde pizza.. Här får ni receptet på pizzadegen som används på pizzeriorna.. Några av mina bloggvänner vet att att jag varit pizzabagare i 5 år, o för dom som inte visste det så vet ni det nu =o)


Pizzadeg:  (1långpanna)

25 g jäst

2 1/2 dl vatten

2 1/2 msk olja (Jag använder olivolja eller rapsolja)

1 tsk salt

1 tsk strösocker

ca 7 1/2 dl vetemjöl


Lös upp jästen med det fingervarma vattnet, rör ner socker, salt o olja..tillsätt vetemjölet.. Arbeta till en smidig deg, låt jäsa 45 min..


Jag hade 2 olika fyllningar..


Den ena med: Pizzasås, köttfärssås, bacon, champinjoner, o ananas,

Den andra med: pizzasås, tonfisk i vatten, räkor(använde lyxräkor i lag), bacon, champinjoner o ananas.. Sen använder jag mozarella o västerbottensost..lika mycket av båda..Och när pizzan är klar strör jag över oregano, nu blev det torkad..har jag färsk använder jag det..


I min familj älskar vi grekisksallad med riktig fetaost av get-fårmjölk, så det blev det till..Brukar ha fetaosten i en separat skål ifall det blir över..den blir så vattnig o grynig dagen efter.. Sen gjorde jag en vitlöksdressing på creme fraiche, gräddfil, salt, vitpeppar, o pressad vitlök..

Ha en fin kväll..



Av Linda - 16 november 2008 16:13

Hittade en tvålpump för 5:- som passar perfekt in i min svart-vita inredning i köket..Fyllt den med tvål,så man slipper tvätta händerna med diskmedel.. Å så hittade jag en tyskfigurin för 5:- å mina franska liljan bestick för 20:-..bild före putsning o efter...Visst blev dom fina =o)

 Är rätt så seg idag, nu ska jag vila en halvtimma...ciao

Av Linda - 16 november 2008 13:55

Av Linda - 16 november 2008 13:36

Ursäkta tidigare inlägg...hmm..va lite onykter...skratt..

Kvällen var riktigt trevlig, maten hade jue kunnat vara bättre men stämningen var kanon.. Vi var närmare 1000 personer..så det var svårt att hitta bekanta..men mina båda bröder Henkan o Pär var där.. Här får ni lite bilder på mig o mina bröder o från vårat bord o uppträdandet.. Fy fasen hur man ser ut..försökte sträcka halsen så inte dubbelhakan skulle synas..men men.. Bara å inse fakta, GI kost o sportsclub nästa..

Av Linda - 16 november 2008 01:51

festen var kanon, bra stäääämningg o många bekanta. Pratade o drack, o dansade hela natten. Va är det för speciellt med mina ögon egetligen?? Fick höra hela kvällen av olika karlar att dom ör fina, farligt vackra o farlig blick.. för mig är dom vardagliga o bara ett par ögon.. nu ska jag äta opp min nattamacka..o sova. Nattinatt

Presentation


Jennie Linda Marie

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards