Magnusgumma,Licenssvetsare,Enastående Ensamstående Mamma,Shopoholic  & Inredningstokig...

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2008

Inkompetent personal?!

Av Linda - 13 augusti 2008 01:49

Min förmiddag började sååå trevligt, fick sitta i telefon i över en timma till försäkringskassan..Först ringde jag min handläggare i Gällivare som har hand om ansökan för vårdbidraget för min yngsta son(för femtionde gången eller nått sånt). Tror ni att hon var där, näädå hon var på semester så jag fick prata med en annan kvinna. Senast jag ringde dit fick jag information om att dom skulle fatta beslut i ärendet den 13/8 så jag frågade henne om det stämde?! (Jag har ju bara väntat sedan Januari med att dom ska fatta ett nytt beslut om fortsatt vårdbidrag) Hon sa att det troligtvis blir denna vecka, om dom hinner.. Va är det frågan om?! Vad gör dom på sin arbetstid?! Klarar man inte av sitt jobb så är man inkompetent och bör bli uppsagd.. Hela tiden får man höra om underbemanningar & omorganisation.. Vad är det för orsak?! Det är våra skattepengar som betalar deras löner, samt att våra skattepengar går till socialförsäkringen.. Varför ska det vara så svårt att betala ut folks vårdbidrag, föräldrarpenningar, pensioner mm. Jag tror att det hela kan handla om att Reinfeldt och c/o har kommit på ett annat system att spara in pengar på.. Nämligen det att - Vi drar ut på tiden till alla utbetalningar vad rör försäkringskassan, får dom vänta 8 veckor och mer. Så kommer dom inte att vara sjukskrivna, eller vårda sina sjuka barn. För dom kommer inte att ha råd att göra det... Alltså det här är ett rent rävspel från regeringens sida som dom kallar omorganisaion...Ett finare ord..

 Min förmiddag slutade inte med ett samtal till försäkringskassan, utan jag var tvungen att ringa igen om min tillfälliga föräldrarpenning som jag haft i 4 veckor för min äldsta son.  Han sommarjobbade och ramlade ner från stegen så illa & fick frakturer på båda handlederna. Om jag nu får det beviljat som vård av barn, för han är 16 år fyllda och då måste det vara fara för hans liv för att dom ska godkänna det. Herregud, är man myndig vid 16 års ålder?! Klarar man av något med båda armarna gipsade?! Det fattar till och med en 3 åring att man inte gör, men få se om försäkringskassans läkare klarar av att förstå det. Mitt tålamod har förlängesen tagit slut med denna statliga instans. Nåväl efter en telefonkö med 285 personer och tjugo minuters väntetid kom jag fram. Jag frågade om dom hade fått in ansökan. Jodå sa hon, den kom i Torsdags. Min andra fråga var när pengarna kommer? - Vi har 6- 8 veckors handläggningstid. Då brast det totalt för mig.. Alltså ursäkta men hur tror ni att man kan överleva utan inkomst i 1 1/2- 2 månader?!  Jag har haft vård av barn i 4 veckor = ingen lön från min arbetsgivare Augusti månad, och det har ännu inte beslutats om vårdbidraget för min handikappade son.. Det har jag väntat på sedan Januari.

Då sa hon- Vadå?! Blev du inte beviljad vårdbidrag?!

Beviljad sa jag.. Det har inte ens fattats beslut i det ärendet än, pga eran underbemanning, omorganisation & semestertider.. Så kom inte och säg något om underbemanningar i det här ärendet också. Jag har 3 barn att försörja, dessutom har den ena ett handikapp, jag har räkningar att betala, vi lever inte på bara luft heller..vi behöver mat också. Samtalet avslutades och jag var och är fortfarande på jävligt dåligt humör..

Så svaret var att jag får vänta 6- 8 veckor.. Hur gör man då?! Jag vill tacka alla handläggare på försäkringskassan för deras bristade kompetens, och Reinfeldt och resten av borgarpacket i regeringen... Tack för att ni sätter oss på pottkanten!  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3079849.ab

 
ANNONS
 
susanne

susanne

14 augusti 2008 21:46

Gestapokassan... det är för djävligt!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linda

15 augusti 2008 01:21

Jo dom är fan inte kloka...

 
Ingela

Ingela

17 augusti 2008 22:01

F(an)kassan är inte alls kul, har själv svurit åt dem i sommar. Anmälde mammaledighet 10 Juni och fick pengarna nu i mitten på augusti efter två påtryckningar. Hela sommaren utan en krona, gräs och vatten för den ensamstående vilket jag tack gode gud inte är. Stå på dig och lev om!

http://crosscreekrapids.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

1 september 2008 08:03

tjena nu får du allt fota hem å hus så man får mysa lite av alla dina grejer!

http://supermamman.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 4 april 2011 12:07

Evigheter sedan jag bloggade... Har inte haft inspiration eller tid.. Men det kommer nog.. Har haft otur med att vara sjuk ..har det inte varit nackbesvär pga mitt jobb, så har det varit förkylningar & idag vinterkräksjukan... Jag är som en svamp.....

Av Linda - 7 juni 2010 19:42

Jag, gubben & Dennis åkte till Skellefteå förra Måndan..vi tillbringade nästan 1 vecka i torpet.. Här kommer lite bilder..     Vi stannade till i Jävre, där gubben & Dennis fiskade..     Här får Dennis lära sig att rensa fisk..   B...

Av Linda - 24 maj 2010 12:26

Vi har tillbringat Lördagen & Söndagen i Tornedalen.. På nervägen stannade vi till i  Kurkkio..hälsade på mommo o moster som var där för att hämta lite saker..Åkte sedan till kyrkogården i Junosuando, besökte moffas grav.. lämnade en ängel. Gravs...

Av Linda - 14 maj 2010 15:01

#¤%¤&/%/&## på ren svenska... Är så jävla förbannad på försäkringskassan..vet inte vad jag gör snart... Väntar fortfarande på pengar för VAB &  det är inte lite pengar heller 6000-7000..Och det är 6 veckor sedan jag skickade in försäkran om tillfäl...

Av Linda - 10 maj 2010 21:42

Det blir bara längre å längre tid mellan blogginläggen... Är fortfarande datalös..å man inser först när man är det hur beroende man är av datorn.. Räkningar och bankärenden,mail, min kära blogg, tradera..äger inte ens en telefonkatalog nåmera ,bru...

Presentation


Jennie Linda Marie

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Magnusgumma,Licenssvetsare,Enastående Ensamstående Mamma,Shopoholic  & Inredningstokig... med Blogkeen
Följ Magnusgumma,Licenssvetsare,Enastående Ensamstående Mamma,Shopoholic  & Inredningstokig... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se